Vinata prajita picanta

de anisoara in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2010 | 17546 vizualizari

 

Aceasta gustarica din vinata mereu o gasesti in frigiderul meu .Ea nicodata nu-mi lipseste de la masa de sarbatoare ,deoarece este o gustarica deosebit de intrebata la masa de sarbatoare. Le este pe placul tuturor. Este imposibil sa o prepari in portiuni mici, deoarece dispare f.repede.

 

INGREDIENTE

  •  2.5 кg  vinete 
  •  0.25 l apa fearta - rece  
  •  0.25 l otet de masa de culoare stravezie ( nu rosie) de  6 sau9%
  •  100 gr de usuroi curatit
  •  ardei rosu dulce  (cantitateadupa dorinta) 
  •  2 buc. de ardei iute ( la dorinta se schimba cantitatea) 
  •  sare  
  • ulei pentru prajire
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinata prajita picanta:

Vinetele se taie in felii de grosimea 1.5-2 cm . Intr-un vas mai larg se pune vinata in rinduri si se sareaza fiecare rind de vinata.  Deasupra se aseaza un press. Vinata se lasa pentru 40-50 minute sub press , ca sa iasa sucul cel amarui din ea. 

Dupa un timp scurgem bine vinata de sucul care l-a lasat , o stergem fiecare felie cu servetele de hirtie.

Le prajim in tigaia incinsa bine cu mult ulei , pe o parte si alta pina ea capata o culoare rozovioara- putin marou. Toata vinata se prajeste in 20 de minute.

In timpul cind vinata sta sub press , se prepara adjika :

Se curata usturoiul , la ardei dulci si iuti se scot semintele si se taie in fisii lungarete. Legumele se dau prin masina de tocat sau se farimiteaza in combain  , se adauga apa fiarta clocotita si pe urma racita, otetul si se amesteca bine. Sare nu adaug , deoarece vinata a fost sarata inainte de preparare. Dar vedeti dupa gustul vinetei cind este de sarata. Daca nu este deajuns saratica la gust, apoi adaugati sare in adjika. La dorinta se poate adauga ardei rosu mai mult de 2 bucati, si se poate exclude sau adauga ardeiul iute. Dar pentru prima data va propun sa pastrati aceasta cantitate de legume , deoarece nu este vinetele obtin un gust iute moderat.

Intr-un vas mai mare se aranjeaza toate legumele in rinduri, adica un rind de vinete , peste ea turnati adjica , vinata si , din nou adjica. La sfirsit turnati toata adjica preparata deasupra vinetelor.

Se pune la marinat vasul cu vinete pentru o perioada de minim 4 ore.

Daca stiti, ca gustarea din vinete va fi mincata in 2-3 zile ,nu e nevoie sa o dati in fierbere. Pastrati-o in frigider .

Insa daca e nevoie sa o pastrati pe un termen mai lung  , atunci vasul il puneti pe foc - aduceti compozitia pina la temperatura de clocotire - dar numai sa inceapa sa clocoteasca. Stingeti focul si raciti totul. Se pastreaza in frigider pina la o saptamina.

Se poate conserva in borcane pe iarna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinata prajita picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete,cu ardei copti